Na Starej Vajnorskej horí len jeden objekt, oheň sa zatiaľ nerozšíril

28.03.2012 Bratislava

Bratislava 27. marca (TASR) - Veľký požiar na Starej Vajnorskej v Bratislave sa zatiaľ nerozšíril na okolité objekty, ktoré príslušníci Hasičského a záchranného zboru aktuálne ochladzujú vodou.

Horiaci objekt, podľa informácií TASR by malo ísť o garáž s množstvom odpadu, sa však nachádza v tesnej blízkosti polyfunkčného objektu so štyrmi nadzemnými podlažiami. V ňom je ubytovňa, ale aj obchod s textilom. "Ubytovňu pravdepodobne už evakuovali, svietia v nej len núdzové svetlá a po ulici pobehuje niekoľko desiatok Číňanov, vrátane detí, ktorí bývajú v ubytovni," povedal pre TASR svedok udalosti. "Ubytovňa má kapacitu asi 200 ľudí," pokračoval s tým, že ulica je plná štipľavého dymu, čo zvyšuje zmätok medzi evakuovanými ľuďmi.

"Pre odstraňovanie následkov požiaru na Starej Vajnorskej bude táto ulica uzavretá na nevyhnutne potrebný čas od Tuhovskej ulice po Bojnickú," povedala pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"Podľa našich informácií horia pneumatiky a palety na Starej Vajnorskej. Čo je však horšie, oheň sa šíri k známym čínskym veľkoskladom," uvádza sa na stránke tvnoviny.sk. "Jedna osoba sa nadýchala splodín horenia. Oheň je v blízkosti známych čínskych veľkoskladov," uvádza portál, podľa ktorého požiar likviduje až 50 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí si pomáhajú 15 kusmi techniky.

Podľa informácií TASR hasiči zasahovali niekoľko minút po 19. hodine, na mieste požiaru bolo v tomto čase desať kusov techniky a 25 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. "Ide o požiar garáže na Starej Vajnorskej, možno ide o dvojgaráž," uviedol zdroj TASR.

Požiar zasiahol aj neďaleký polyfunkčný objekt so štyrmi nadzemnými podlažiami a to najmä v podobe zadymenia.
 

Vyberte región